Jeg har en bred bakgrunn innen kreative yrker, fra trykksaksdesign, motefotografi og programvareutvikling til min nåværende stilling som frontendutvikler for webapplikasjoner med ansvar for designsystem og komponentbibliotek.

Jeg begynte å jobbe med web for over 20 år siden, i 2002, som designer og utvikler i et lite byrå i Bergen. Siden da har jeg finspisset mine kunnskaper og ferdigheter i retning smarte brukeropplevelse- og designløsninger, og smidig arbeid med HTML, CSS og JavaScript.

Jeg anser meg heldig som har så blandet bakgrunn innen kreative yrker. Min varierte erfaring gjør meg i stand til å holde oversikt og lede prosjekter fra planleggingsfasen og helt til leveranse (and beyond…).

Jeg trives best sentralt i Oslo, men er åpen for litt reisetid så fremt det er praktisk mulig.

Erfaring

Oslo Origo

Sjefingeniør og tech lead for designsystemet Punkt (2020-d.d.)

Stikkord: Designsystem, komponentbibliotek, Vue, React, Web Components, CSS, AWS, CI/CD

Color Line

Senior webutvikler (2018-2020)

Torsdag 19. mars 2020: På grunn av coronavirus er jeg for tiden permittert fra denne stillingen.

Jeg jobber med utvikling av moderne webapplikasjoner i Color Line, i en prosess hvor alle våre flater og systemer skal oppdateres og moderniseres. Jeg har også ansvar for planlegging og implementering av designsystem og komponentbiblioteker, i strukturert samarbeid med vårt kundeopplevelseteam.

Stikkord: Designsystem, komponentbibliotek, Vue, Vuex, Sass, Node

HR Manager

Lead front-end, UX, design (2016-2018)

HR Manager lager løsninger som forenkler rekrutteringsprosesser, fra stillingsannonse til oppstartsrutiner via screening og intervjuer. Jeg ble ansatt i 2016 for å være ansvarlig for frontend-utvikling, brukeropplevelse og visuelt uttrykk på en helt ny versjon av deres flaggskipprodukt Talent Recruiter. Talent Recruiter bar preg av å være utformet og bygd i en “annen tid”, lappet på over mer enn ti år med liten tanke på design og brukervennlighet, og trengte modernisering.

Mitt team kom tidlig frem til at det ville være hensiktsmessig å bytte ut modul for modul i programvaren fremfor å bygge hele systemet fra bunnen, da vi allikevel bygger de forskjellige modulene som frittstående applikasjoner som kan kommunisere seg imellom. Til nå har vi modernisert og erstattet stillingslister og -annonser, bygget en helt ny onboardingportal for nyansatte, og laget et system for helautomatisk integrering av våre løsninger på våre kunders nettsider.

Vi har valgt å jobbe med moderne teknologi både på frem- og baksiden, med serverløse dataløsninger, dokumentdatabaser, åpne APIer, React og Redux, med resultat at våre applikasjoner blir lette, raske og smidige.

Shortcut AS

Senior webutvikler og mentor (2015-2016)

Shortcut lager apper, hovedsakelig native-apper til mobiltelefoner. Allerede noen år forut for min ansettelse snakket vi sammen om å starte opp en webapp-satsing for å komplementere deres hovedvirke. I tillegg til å jobbe med webapper for kunder som Norsk Sykepleierforbund og Nordea Finans, har jeg hatt overordnet ansvar for utvikling og vedlikehold av Shortcuts egne hjemmesider.

I Shortcut har jeg hatt en “mentor”-rolle, i tillegg til konkret webutvikling. Det vil si at jeg har vært tilgjengelig for andre utviklere når de trenger råd og assistanse. Jeg har også skrevet og utformet anbudsdokumenter, tilbudsbrev, estimater og firmapresentasjoner ved behov.

Cxense ASA

Senior programvareutvikler (2014-2015)

Jeg jobbet hos Cxense med deres webanalyseverktøy Cxense Insight. Min oppgave var å konseptualisere og utvikle ny funksjonalitet som filtrering, visualisering av data og nye analysepaneler. Jeg jobbet med en kodebase bygget på Backbone.js, drevet av Grunt, og med CSS-stilsett generert av smarte Sass-løsninger.

Å jobbe hos Cxense ga meg uvurdelig innsikt i en arbeidsflyt drevet av hyppige iterasjoner og tung sanntids Big Data. Jeg er stolt av å ha jobbet for Cxense, og jeg ville ikke vært erfaringen foruten.

Norman Safeground AS

Hovedutvikler JavaScript (2013-2014)

Jeg jobbet som JavaScriptutvikler på Norman Security Portal, et administrasjonssystem for endepunktssikkerhet hovedsakelig rettet mot mellomstore bedrifter, men bygget for å skalere opp til bedrifter med store mengder datamaskinendepunkter.

All frontendlogikk er bygget i JavaScript, så jeg har hatt mer enn bare en finger med i utviklingen av dette produktet. Hos Norman har jeg fått være med å forme både konseptet og koden i et produkt som er blitt en bestselger for Norman.

Norman er en IT-sikkerhetsbedrift, så kodeintegritet er i høysetet. Vi gjorde grundig kodegjennomgang i team, og jobbet innen strenge standarder for kodekvalitet.

Nordaaker AS

Senior frontendutvikler og designer (2010-2013)

Hos Nordaaker opparbeidet jeg meg omfattende erfaring med web- og mobilutvikling, fra å designe og bygge min første iPhone-app til å være ansvarlig for frontenden til en massiv webkatalog over muséer og museumsartikler i Norden. Jeg er heldig som har fått jobbe med ypperlige backendutviklere og inspirerende gründere i Nordaaker.

Som en av de første ansatte i Nordaaker var ikke min rolle satt i sten fra starten, men gjennom mange varierte prosjekter, som mobilutvikler, webdesigner og webutvikler, ble det klart at min absolutt sterkeste side ligger i design og, og å skrive strukturert, semantisk HTML akkompagnert av tydelig, lettvekt CSS og akkurat nok JavaScript til å utføre de nødvendige oppgaver.

Fortress AS

Utvikler (2009-2010)

Hos Fortress utviklet jeg kundespesifikk funksjonalitet for en WYSIWYG web-til-trykk-løsning kalt Fox Publish. Brukervennlighet og innovative løsninger gjorde Fox Publish til industristandarden for publisering for eiendomsbransjen i Norge.

Jeg jobbet med objektorientert, intrikat kode i et system som avhenger av å være feilfritt til enhver tid for våre kunder. Arbeidsdagen var hektisk, energisk og krevende, og jeg lærte å strukturere min jobb til å passe inn i et tidskritisk klima.

Ved behov steppet jeg også inn som designer for å lage nettsider og nettreklamer for våre kunder innen eiendomsbransjen.

Snow Valley (London)

Grafisk designer (2006-2007)

Snow Valley (nå Micros E-commerce) er en av de ledende e-handelekspertene i Storbritannia. Å jobbe som grafisk designer i Snow Valley ga meg muligheten til å jobbe med store navn som Microsoft, Playboy, Liverpool FC og mange fler.

I tillegg til å designe e-handel for web var jeg også ansvarlig for alle in-house trykksaker, og var med på å skape en visuell merkevareidentitet for Snow Valley før de slo seg sammen med Micros.

Tellus Works AS

Webutvikler, grafisk designer, førtrykktekniker (2005-2006)

Jeg ble ansatt i Tellus Works som webutvikler, hvor min hovedoppgave var å bygge et unikt innholdsstyringsverktøy for deres kunder, men det ble tidlig klart at de hadde andre tilleggsbehov, og min rolle ble veldig variert, med ansvarsområder som dekket backend- og frontendutvikling, grafisk design for papir og skjerm, og tilrettelegging av trykksaker for trykkeri. Jeg lærte enormt mye om alle aspekter av reklamebransjens produksjonsflyt, og forlot jobben med en dyp forståelse av hvordan prosessene fungerer.

Brandmaker AS

Webutvikler, grafisk designer (2002-2005)

I min første “ordentlige” reklamejobb var jeg opprinnelig ansatt for å produsere reklamemateriell og visuell identitet til små og mellomstore bedrifter. Min sjef fant tidlig ut at jeg er komfortabel med utvikling og programmering, og sammen lagde vi et virkelig WYSIWYG innholdsstyringsverktøy, med mål å lage noe som er enklere i bruk enn å redigere et Worddokument. Skjemafelt ble direkte implementert i nettstedet og klikk-for-redigering-løsninger gjorde produktet til en umiddelbar suksess blant våre kunder.

Utdannelse

University of the Arts, London

BA (Hons) Fashion Photography (2006-2009)

Jeg har alltid vært interessert i fotografi, og spesielt i å fotografere mennesker. Da jeg i 2006 følte at jeg sto litt i stampe i jobben min bestemte jeg meg for å finne det aller beste universitetet i verden for motefotografi, søkte, og kom inn.

Gjennom 3 fantastiske år ved London College of Fashion, under University of the Arts, fikk jeg anledning til å studere mote, film, kvinnesak, populærkultur, subkultur, og mange andre spennende temaer. Studietiden hjalp meg med å etablere hva jeg tror på og hvem jeg er som person.

Å jobbe som profesjonell fotograf falt dog ikke i smak, men jeg er fortsatt ivrig hobbyfotograf.

Vinstra Videregående Skole

Formgivingsfag med studiekompetanse (1995-1998)

Før jeg startet videregående utdannelse var jeg fast bestemt på at jeg skulle jobbe med reklame. Jeg var innstilt på å bruke studietiden min til å lære om layout, typografi, komposisjon og designteori. Drømmen var å studere på Westerdals Reklameskole etter videregående, og på den tiden var det en høytsvevende drøm, med vanskelige opptakskrav.

I mellomtiden endret drømmen seg noe, og jeg oppdaget at jeg har en forkjærlighet for internett. Folk hadde knapt nok hørt om internett på den tiden, men jeg visste umiddelbart at dette var stort, og dette ville jeg jobbe med. Og sånn ble det.